Veckosallad

IMG_1770

Min favorit ”veckosallad” som egentligen håller ännu längre än så i kylen och passar till i princip allt. Receptet kommer från min morbror. Tack för det Bobbo!

Vitkålssallad

1 halvt vitkålshuvud
5 morötter
1 purjolök
2 paprikor (röda blir finast för ögat)
1 dl olja (raps eller oliv)
1 dl äppelcidervinäger
0,5 dl socker

Strimla kål och morötter
Skiva purjolöken
Skär paprikan i små bitar

BLANDA

Koka upp olja, äppelcidervinäger och socker
Rör till sockret har löst sig
Slå lagen över salladen

RÖR OM

Förvara i kylskåp

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.