Detta åt vi precis till lunch och det var såå gott!
Så nu avslutar jag bloggåret 2014 med ett recepttips.
Till fyra:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 morötter (vi tog lite färre)
rapsolja att fräsa i
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraiche
pasta för 4 personer
oregano eller basilika
salt och nymalen svatpeppar
200 g champinjoner
en klick smör och en vitlöksklyfta till svampen
Skala och hacka lök och vitlök
Skala och riv morötterna
Fräs tillsammans med löken
Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och crème fraiche
Låt koka i ca 15-20 minuter
Koka under tiden pastan
Skär svampen i kvartar och stek tillsammans med lite smör och vitlök
Smaka av med salt och peppar
Mixa såsen slät och smaka av med oregano salt och peppar
Servera gärna med riven ost.
Receptet är hämtat från boken Mera Vego – Mat för hela familjen av Sara Ask och Lisa Bjärbo. Fick den av min kollega i julklapp och jag provlagar för fullt. Tack Anna!
Och med detta önskar jag alla läsare en fin Nyårsafton och ett Gott Nytt År!
Vi ses!