Idag är det kladdkakans dag. Jag är inte superförtjust i kakor utan gillar salta saker (läs chips) bättre. Men en bra kladdkaka går alltid ner. Ett plus också att den är både god och går snabbt att baka.
Igår var jag med Colin på kalas och fick just kladdkaka. Så jag tjuvstartade firandet. För er som inte har ärat detta bakverk än, bjuder jag på ett favoritrecept som jag använder till ”mina” kladdkakemuffins. Det går lika bra att använda till en hel kladdkaka.
(Recept under bilderna)
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smör
Gör så här:
Smält smöret.
Rör ihop socker och ägg.
I en annan bunke, blanda alla torra ingredienser.
Häll i torrvarorna i äggblandningen.
Rör om.
Tillsätt det smälta smöret.
Klicka ut i muffinsformar (blir ca 10-12 st) – Eller häll allt i en pajform så blir det en ”vanlig” kladdkaka.
Grädda i 225 grader ca 8-9 minuter – lite längre vid en hel kaka.
De SKA vara lite kladdiga i mitten.
Låt svalna.
Går utmärkt att frysa och tina i mikro innan servering.