Riktig höstkänsla här nu. Vardagen med jobb (inte för min del) och dagis börjar på måndag och vädret har ställt in sig på regn och snålblåst. För mig kommer alltid hösten med en längtan efter rutiner. Ny kalender, nya listor och nya matvanor.
Så i veckan har jag tjuvstartat och ställt in mig på höstfrukost, vilket brukar innebära gröt och ägg. Testade en ny variant – bakad gröt. Jag är inte helt övertygad ännu men tycker att den behöver några försök till. Nu har jag lagat den två gånger med blåbär men jag tror egentligen mer på äpple och kanel… (mitt recept under bilden)
Har ni testat? Hur gör ni?
För en portion,
1 ägg
1/2 dl kvarg
1/2 mosad banan
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
Valfri frukt eller bär
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan ägg, kvarg och banan. Häll i en liten ugnsfast portionsform och baka i ugn (175º) i tio minuter.