Skördetider. Torkade kryddor. Kryddlandet har minst sagt varit lite eftersatt detta året. Planterade inget nytt utan lät det som fanns kvar växa upp och ta plats. Och det gjorde de. Gräslök, citrontimjan och oregano har vi därför i överflöd nu.

I år testade jag att torka kryddorna genom att sprida ut dem på en tidning istället för att bunta ihop och hänga upp. Även om de små knytena är väldigt fina där de hänger så slipper man en del av arbetet när man istället väljer tidningsvarianten.

torkade kryddor

Nu har kryddorna torkat och då repar jag ner dem i kryddburkar som jag har sparat. (I brist på lite finare burkar.) För att åtminstone göra dem lite finare bytte jag ut etiketten mot en tapetbit och skrev dit innehållet med dymo. Blev helt ok.

Hur gör ni med era kryddor? Använder dem färska eller torkar?

 

5 Comments

  1. Kirstine augusti 30, 2017 at 10:03

    Så fint med burkarna… bra att genanvända iställe for att köpa nytt!

    Svara
    1. Nina augusti 31, 2017 at 18:18

      Tack! Ja, bättre än att bara slänga 😊

      Svara
  2. Josefine augusti 30, 2017 at 18:55

    Nämen varför har jag aldrig tänkt på att göra Så! Måste jag testa :)

    Svara
    1. Nina augusti 31, 2017 at 18:16

      Perfekt när tiden inte finns att binda buketter ⭐️

      Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.