…tror jag den kallas.
Helt plötsligt kom suget efter mer vegetariskt. Innan jul. Lite tidigare än vanligt, men längtan efter lite lättare mat brukar infinna sig hos mig efter helgerna.
Så igår fick det bli vegetarisk nötpasta med recept från boken ”Mera Vego”. (Har ni inte den så köp den!)
Självklart hade jag inte rätt ingredienser hemma. Men jag improviserade. Och det blev gott!
För att testa min variant av nötpasta:
Rosta en näve nötter (jag tog mandel, men hasselnötter hade nog varit godare)
Häll på rapsolja och fräs en riven morot med en fjärdedels riven gul lök.
Tillsätt en deciliter créme fraiche. Smaksätt med lite krossade tomater och torkad basilika
Smaka av med salt
Servera till pasta
Tips! Nu finns även Mera Vegos uppföljare Ännu mera Vego i butik.
Ska verkligen prova. Ser jättegott ut :)
Det är gott! :) Och så enkelt…
Kram!