I helgen bakade jag de här små snittarna. Jag älskar kolasnittar och det här var en juligare variant – nästan lika goda.img_7129

Kolasnittar med saffran

(Receptet kommer från ett gammalt häfte som en gång hängde med en Hemmets journal…)

För 28 stycken
1/2 g saffran
1 sockerbit
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
Pärlsocker till garnering

Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Arbeta samman alla ingredienser till en deg. Dela degen i två delar och rulla sedan ut varje del till en längd (lika plåtens långsida). Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lätt. Strö över pärlsocker och grädda i ca 10 min. Skär dem medan de är varma och låt sedan svalna. (De ska vara lite sega)

Testa vettja!

I morgon är det smyckestillverkning på bloggen igen. Johanna Holub berättar om sin verksamhet och hur hon jobbar med glas och silver i sin smyckestillverkning. Fint erbjudande som vanligt!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.